JESTEŚMY SKLEPEM STACJONARNYM I OFERUJEMY TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY, DOSTĘPNE OD RĘKI

> Polityka prywatności
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Szybki kontakt
+48 799 292 232 +48 799 292 232
Napisz wiadomość Napisz wiadomość

  • * Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe

Polityka prywatności

ZASADY KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIES
ORAZ POLITYKA PRYWATNOŚCI W SERWISIE INTERNETOWYM
PawłowskiSPORT.pl

 

Niniejsze zasady dotyczą wszystkich Użytkowników strony internetowej funkcjonującej w domenie http://www.pawlowskisport.pl, zwanej dalej „Serwisem”. Właścicielem i Administratorem Serwisu jest Firma Handlowo-Usługowa Mariusz Pawłowski, 33-100 Tarnów, ul. Odległa 14/63, NIP: 873-255-22-75, Regon: 852538257, zwana dalej „Właścicielem”.

PLIKI COOKIES

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika (takim jak komputer, tablet, smartfon lub inne urządzenie posiadające dostęp do internetu) i przeznaczone są do korzystania z Serwisu. Pliki tego rodzaju zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym w urządzeniu końcowym Użytkownika pliki cookies i uzyskującym do nich dostęp jest Właściciel Serwisu lub podmioty z nim współpracujące.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a)    dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania z Serwisu; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

b)    tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z Serwisu, co umożliwia ulepszanie jego struktury i zawartości,

c)    utrzymania sesji (po zalogowaniu), dzięki czemu Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,

d)    zapamiętania w Serwisie zawartości koszyka Użytkownika.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi (np. weryfikują czy Użytkownik jest zalogowany poprawnie), które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies (niezbędne np. do zapamiętania w przeglądarce hasła Użytkownika) przechowywane są w urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. W ramach Serwisu funkcjonują następujące pliki cookies wymagane dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa oraz utrzymania preferencji Użytkownika:

a)    „niezbędne” pliki cookies umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w Serwisie, np. wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu,

b)    pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu,

c)    „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisu,

d)    „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

7. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie zezwala na przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym. Użytkownik może samodzielnie dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia całkowite usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

8. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Serwisie. W szczególności wyłączenie obsługi plików cookies w przeglądarce internetowej może utrudnić lub uniemożliwić rejestrację Użytkownika oraz składanie i realizację zamówienia, a także może mieć wpływ na funkcjonowanie innych serwisów i  stron internetowych.

9. Pliki cookies zamieszczane są w urządzeniu końcowym Użytkownika i mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z Serwisem reklamodawców, operatorów płatności i innych partnerów biznesowych.

10. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności firmę Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu pliki te mogą zachować informację o ścieżce nawigacji Użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. Informacje o możliwościach i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) zainstalowanego w urządzeniu końcowym Użytkownika.


DANE STATYSTYCZNE

12. Serwis może wykorzystywać statystyki serwisu Google Analytics dla pomiaru i oceny skuteczności podejmowanych działań.

13. Narzędzie Google Analytics wykorzystuje technologię cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na urządzeniu końcowym Użytkownika, w celu umożliwienia przeanalizowania źródeł ruchu i sposobu, w jaki Użytkownicy korzystają z Serwisu.

14. W przypadku, gdy Użytkownik nie wyraża zgody na gromadzenie tego typu danych, może samodzielnie dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej w tym zakresie. Istnieje możliwość zablokowania zbierania tego rodzaju informacji poprzez wyłączenie obsługi plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

15. Firma Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu. Informacje te nie są łączone z innymi danymi i stanowią wyłącznie materiał do analizy statystycznej i korygowania błędów systemowych.

16. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu firmy Google.

 

LOGI SERWERA

17. Informacje o niektórych zachowaniach i działaniach podejmowanych przez Użytkowników podlegają rejestrowaniu (logowaniu) w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwerem oraz zapewnienia bezpieczeństwa i ochrony danych zgromadzonych na serwerze, na którym zlokalizowany jest Serwis, a także w celu zapewnienia sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

18. Zgromadzone dane mogą być również wykorzystywane do celów statystycznych i optymalizacyjnych dla zapewnienia pełnej funkcjonalności oraz jak największej wygody korzystania z Serwisu.

19. Przeglądane zasoby są identyfikowane poprzez adresy URL. Ponadto, rejestrowane mogą być następujące informacje:

a)    czas nadejścia zapytania,

b)    czas wysłania odpowiedzi,

c)    nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

d)    informacje o błędach, jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

e)    adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika, w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

f)     informacje o oprogramowaniu (przeglądarce internetowej i wersji systemu operacyjnego) zainstalowanym w urządzeniu końcowym Użytkownika, za pomocą którego nastąpiło skorzystanie z Serwisu,

g)    informacje o adresie IP Użytkownika oraz dostawcy usług internetowych.

20. Informacje te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi Serwis, jak również nie są pozyskiwane w ten sposób jakiekolwiek dane osobowe Użytkowników.

 

DANE OSOBOWE

21. Dane osobowe Użytkowników są odpowiednio zabezpieczone przed dostępem osób trzecich i przechowywane zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

22. Wykorzystywane przez Serwis bazy danych posiadają niezbędne i wymagane przez obowiązujące prawo zabezpieczenia przed nieautoryzowanym dostępem i utratą danych.

23. Dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu wykonania umowy sprzedaży, w szczególności do realizacji zamówienia i wysyłki towaru pod wskazany przez Użytkownika adres.

24. W dowolnym momencie korzystania z Serwisu Użytkownik ma prawo do wglądu w przechowywane dane osobowe, ich zmiany lub całkowitego usunięcia. Brak zgody na przetwarzanie danych osobowych uniemożliwi jednak złożenie i realizację zamówienia.

25. W celu korzystania z niektórych funkcji Serwisu konieczne jest dokonanie rejestracji i utworzenie indywidualnego konta Użytkownika. Podczas rejestracji należy podać swoje podstawowe dane osobowe, takie jak: imię i nazwisko, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail oraz hasło niezbędne do logowania się w Serwisie, które znane będzie wyłącznie Użytkownikowi.

26. Podany przez Użytkownika adres e-mail wykorzystywany będzie do wysyłania informacji dotyczących realizacji zamówienia oraz do przekazywania powiadomień i komunikatów związanych z obsługą Użytkownika.

27. Za zgodą Użytkownika, wyrażoną podczas składania zamówienia, jego dane osobowe mogą być przetwarzane również w celu dostarczania materiałów informacyjnych i ofert marketingowych w formie newslettera wysyłanego na adres e-mail Użytkownika.

28. Dane pozyskane w trakcie korespondencji pomiędzy Użytkownikiem a Serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na przesłane zapytania.

29. Żadne dane osobowe Użytkowników nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim. Dane osobowe mogą zostać udostępnione uprawnionym organom jedynie w przypadkach wymaganych przez przepisy prawa.

 

KONTAKT

30. Kontakt z obsługą Serwisu PawłowskiSPORT.pl możliwy jest pod adresem e-mail: esklep@pawlowskisport.pl.

31. Serwis kontaktuje się z Użytkownikami za pośrednictwem środków porozumiewania się na odległość, takich jak poczta elektroniczna wysyłana na adresy e-mail podane przez Użytkowników. W istotnych sprawach dotyczących obsługi sprzedaży Serwis zastrzega sobie prawo do kontaktu telefonicznego lub pisemnego.

32. Podmiotem odpowiedzialnym za przechowywanie i przetwarzanie jakichkolwiek danych pozyskanych w związku z korzystaniem przez Użytkowników z Serwisu jest jego Właściciel: Firma Handlowo-Usługowa Mariusz Pawłowski, 33-100 Tarnów, ul. Odległa 14/63, NIP: 873-255-22-75, Regon: 852538257.

33. Właściciel Serwisu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian i uzupełnień w treści powyższych zapisów.

© Comarch SA 2017. All rights reserved Powered by Comarch e-Sklep ®